Ce sunt implantele?

Ce sunt implantele?

Implantul dentar este un dispozitiv sub forma unui “surub”, fabricat din titan si care are rolul de a inlocui radacina unui dinte pierdut. In ultimile decenii, cercetarea in acest domeniu s-a dezvoltat foarte mult, tehnica de lucru devenind strict standardizata.

Firmele producatoare au un sistem al calitatii foarte bine controlat, implantele au dimensiuni strict masurate, frezele si aparatura conexa utilizata sunt mereu calibrate si verificate. Astfel, procedura de insertie a implantelor a ajuns la un succes de 96-99% din cazuri, printre cel mai ridicat dintre toate manoperele stomatologice.

Propriu-zis, acest “surub”, special conceput si fabricat in conditii de sterilizare maxima, va fi plasat in locul radacinii dintelui natural. Dupa o perioada  medie de vindecare de 3-6 luni, implantul va primi un pivot si lucrarea definitiva.

Aceasta procedura, descrisa sumar mai sus, este valabila si daca se insera un implant, si daca se insera mai multe. Difera doar durata de lucru si tipul lucrarii finale (coroana dentara, punte, proteza).

Phone icon
Programare