Contraindicatii

Contraindicatii

Cel mai corect tratament in urma pierderii unui dinte este realizarea unui lucrari pe implante. Totusi sunt situatii cand acest deziderat nu poate fi indeplinit. Astfel contraindicatiile se leaga de problemele generale de sanatate ale pacientului si de conditiile locale.

In cazul unor afectiuni medicale care nu raspund bine la tratamentul prescris de medicul de familie sau de cel specialist (diabet zaharat, osteoporoza, probleme cardiace, tulburari ale tiroidei etc.) sau la persoanele care fumeaza excesiv, dar si in alte cazuri punctuale nu se indica tratamentul prin implant dentar. In toate aceste situatii, succesul interventiei este mult mai mic decat in mod obisnuit si exista riscul ca implantele sa “cada”.

Studii recente arata ca la persoanele cu diabet controlat (fara o glicemie mare), implantul dentar are un succes similar ca la o persoana sanatoasa.

Una dintre cerintele fundamentale pentru a insera un implant dentar este prezenta unei cantitati suficiente de os. Daca se doreste plasarea unui implant la 5-10 ani de la efectuarea extractiei, de multe ori, in acea zona osul s-a retras/ rezorbit astfel incat insertia implantului este foarte anevoiasa sau chiar imposibila.

Phone icon
Programare